Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cannelloni ze szpinakiem"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1076
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 152
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1076
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 152
Składniki
Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i boczek. Dodaj szpinak i przypraw. Wystudzony szpinak wymieszaj z ricottą, gorgonzolą i jajkiem. Makaron cannelloni gotuj kilka minut.
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i powoli dolewaj mleka, aż powstanie sos beszamelowy. Dopraw solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj oliwą. Napełniony masą szpinakową makaron ułóż warstwami, zalej sosem beszamelowym, posyp startą mozzarellą.
Piecz pod przykryciem 35 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień