Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cannelloni ze szpinakiem"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 177
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20090
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 177
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20090
Składniki
Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i boczek. Dodaj szpinak i przypraw. Wystudzony szpinak wymieszaj z ricottą, gorgonzolą i jajkiem. Makaron cannelloni gotuj kilka minut.
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i powoli dolewaj mleka, aż powstanie sos beszamelowy. Dopraw solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj oliwą. Napełniony masą szpinakową makaron ułóż warstwami, zalej sosem beszamelowym, posyp startą mozzarellą.
Piecz pod przykryciem 35 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień