Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik z suszonymi pomidorami"
Ogórek obierz ze skóry, pokrój na ćwiartki. Łyżeczką usuń pestki a ćwiartki pokrój w kostkę. Awokado przekrój wzdłuż na pół, przekręć, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pomidory osącz z oleju, pokrój w paski. Ser mozzarella pokrój w kostkę.
Do miski włóż pokrojony ogórek oraz awokado. Rozdrobnij blenderem na gładki mus. Dodaj jogurt, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki na kilka godzin. Chłodnik przelej do miseczek. Na wierzchu rozłóż paski suszonych pomidorów oraz kawałki mozzarelli. Udekoruj listkami bazylii.
Rada: Idealny na upały będzie też chłodnik ogórkowo-miętowy. 3 duże ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Posyp solą, odstaw na ok. 10 min. Odlej powstały sok.
Do ogórków dodaj 700 ml jogurtu naturalnego, 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, garść posieka nej świeżej mięty oraz 1 pęczek posiekanego szczypiorku, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Niezwykle ciekawa w smaku. Doskonałe połączenie smaków. Gorąco polecam!
Odsłon: 2927
Wspaniała przekąska na Andrzejki, przepis dostałem od mojego kolegi Jana z Ty...
Odsłon: 639
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 73
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 73
Składniki
Ogórek obierz ze skóry, pokrój na ćwiartki. Łyżeczką usuń pestki a ćwiartki pokrój w kostkę. Awokado przekrój wzdłuż na pół, przekręć, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pomidory osącz z oleju, pokrój w paski. Ser mozzarella pokrój w kostkę.
Do miski włóż pokrojony ogórek oraz awokado. Rozdrobnij blenderem na gładki mus. Dodaj jogurt, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki na kilka godzin. Chłodnik przelej do miseczek. Na wierzchu rozłóż paski suszonych pomidorów oraz kawałki mozzarelli. Udekoruj listkami bazylii.
Rada: Idealny na upały będzie też chłodnik ogórkowo-miętowy. 3 duże ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Posyp solą, odstaw na ok. 10 min. Odlej powstały sok.
Do ogórków dodaj 700 ml jogurtu naturalnego, 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, garść posieka nej świeżej mięty oraz 1 pęczek posiekanego szczypiorku, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 103
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4799