Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cytrynowe udka z rozmarynem"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Składniki
Udka myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Mieszam suszone przyprawy z oliwą i nacieram udka. Skrapiam je sokiem z jednej cytryny i wstawiam na noc do lodówki.
Mięso wraz z marynatą przekładam do naczynia do pieczenia. Cytrynę szoruję, parzę, kroję w cienkie plastry i układam na udkach razem z rozmarynem. Piekę ok. 50 min w temp. 180°C.
Mięso jest wyjątkowo aromatyczne i bardzo delikatne w smaku. Marta Lewicka z WieliczkiŹródło: Kobieta i życie