Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cytrynowe udka z rozmarynem"
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25882
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3044
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25882
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3044
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
 
         
        Składniki
Udka myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Mieszam suszone przyprawy z oliwą i nacieram udka. Skrapiam je sokiem z jednej cytryny i wstawiam na noc do lodówki.
Mięso wraz z marynatą przekładam do naczynia do pieczenia. Cytrynę szoruję, parzę, kroję w cienkie plastry i układam na udkach razem z rozmarynem. Piekę ok. 50 min w temp. 180°C.
Mięso jest wyjątkowo aromatyczne i bardzo delikatne w smaku. Marta Lewicka z WieliczkiŹródło: Kobieta i życie