Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cytrynowe udka z rozmarynem"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17655
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15312
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9038
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17655
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15312
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9038
Składniki
Udka myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Mieszam suszone przyprawy z oliwą i nacieram udka. Skrapiam je sokiem z jednej cytryny i wstawiam na noc do lodówki.
Mięso wraz z marynatą przekładam do naczynia do pieczenia. Cytrynę szoruję, parzę, kroję w cienkie plastry i układam na udkach razem z rozmarynem. Piekę ok. 50 min w temp. 180°C.
Mięso jest wyjątkowo aromatyczne i bardzo delikatne w smaku. Marta Lewicka z WieliczkiŹródło: Kobieta i życie