Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Góralska kwaśnica"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 565
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420326
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1718
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 565
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420326
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1718
Składniki
Kapustę odcisnąć, posiekać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dołożyć żeberka, przyprawy, gotować ok. 1 godz. pod przykryciem.
Cebulę umyć, obrać, posiekać, przesmażyć z pokrojoną w krążki kiełbasą, dodać do gotującej się kapusty, gotować kolejne 10 min na małym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w niedużą kostkę, ugotować oddzielnie w osolonej wodzie, oddcedzić. Jeszcze gorące dodać do kwaśnicy, doprawić kminkiem, solą i pieprzem.Źródło: Twoje Imperium