Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Góralska kwaśnica"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7690
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2872
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7690
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2872
Składniki
Kapustę odcisnąć, posiekać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dołożyć żeberka, przyprawy, gotować ok. 1 godz. pod przykryciem.
Cebulę umyć, obrać, posiekać, przesmażyć z pokrojoną w krążki kiełbasą, dodać do gotującej się kapusty, gotować kolejne 10 min na małym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w niedużą kostkę, ugotować oddzielnie w osolonej wodzie, oddcedzić. Jeszcze gorące dodać do kwaśnicy, doprawić kminkiem, solą i pieprzem.Źródło: Twoje Imperium