Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Góralska kwaśnica"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1442
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13908
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5804
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1442
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13908
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5804
Składniki
Kapustę odcisnąć, posiekać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dołożyć żeberka, przyprawy, gotować ok. 1 godz. pod przykryciem.
Cebulę umyć, obrać, posiekać, przesmażyć z pokrojoną w krążki kiełbasą, dodać do gotującej się kapusty, gotować kolejne 10 min na małym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w niedużą kostkę, ugotować oddzielnie w osolonej wodzie, oddcedzić. Jeszcze gorące dodać do kwaśnicy, doprawić kminkiem, solą i pieprzem.Źródło: Twoje Imperium