Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz brazylijski"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 295
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18586
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 295
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18586
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 109
Składniki
ok. 150 minut.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na 1-2 łyżkach oleju, przełożyć do dużego garnka. Na patelni podsmażyć na złoto, na 1 łyżce oleju, obrane i pokrojone w piórka cebule oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, dorzucić do podsmażonej cebuli, jeszcze raz podsmażyć, dodać do mięsa. Do garnka dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, odcedzoną fasolę i kukurydzę, posypać przyprawami.
Kiełbasę pokroić, podsmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do gulaszu, zalać bulionem, dodać koncentrat, dusić na małym ogniu pod przykryciem 1,5 godz., mieszając. Przed podaniem dekorować podsmażonymi plastrami boczku i posiekaną natką.Źródło: Twoje Imperium