Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz brazylijski"
Boeuf bourguignon bez wołowiny to taki mały żart, ale niezwykle smakowity. To...
Odsłon: 4099
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1230
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 294
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1230
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 294
Składniki
ok. 150 minut.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na 1-2 łyżkach oleju, przełożyć do dużego garnka. Na patelni podsmażyć na złoto, na 1 łyżce oleju, obrane i pokrojone w piórka cebule oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, dorzucić do podsmażonej cebuli, jeszcze raz podsmażyć, dodać do mięsa. Do garnka dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, odcedzoną fasolę i kukurydzę, posypać przyprawami.
Kiełbasę pokroić, podsmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do gulaszu, zalać bulionem, dodać koncentrat, dusić na małym ogniu pod przykryciem 1,5 godz., mieszając. Przed podaniem dekorować podsmażonymi plastrami boczku i posiekaną natką.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 58
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103