Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz brazylijski"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 527
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3591
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4684
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30577
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 527
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3591
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4684
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30577
Składniki
ok. 150 minut.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na 1-2 łyżkach oleju, przełożyć do dużego garnka. Na patelni podsmażyć na złoto, na 1 łyżce oleju, obrane i pokrojone w piórka cebule oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, dorzucić do podsmażonej cebuli, jeszcze raz podsmażyć, dodać do mięsa. Do garnka dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, odcedzoną fasolę i kukurydzę, posypać przyprawami.
Kiełbasę pokroić, podsmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do gulaszu, zalać bulionem, dodać koncentrat, dusić na małym ogniu pod przykryciem 1,5 godz., mieszając. Przed podaniem dekorować podsmażonymi plastrami boczku i posiekaną natką.Źródło: Twoje Imperium