Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek w piwie"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
ok. 180 minut.
Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Musztardę zmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Każdy plaster posmarować tą mieszaniną. Obłożyć liśćmi laurowymi, odstawić na godzinę do lodówki.
W keksówce położyć na dnie kawałki bawełnianego sznurka. Układać na nim plastry schłodzonej karkówki, przekładane cebulami, pokrojonymi w talarki. Ostatnią warstwą ma być mięso. Sznurek ściśle związać, poobcinać zwisające końcówki.
Związane mięso przełożyć do brytfanki z pokrywką. Podlać piwem, obsypać zielem angielskim, piec w temp. 170°C przez ok. 2 godziny, podlewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia do sosu dodać keczup. Podawać na ciepło lub zimno.Źródło: Twoje Imperium