Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek w piwie"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9677
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9677
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
ok. 180 minut.
Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Musztardę zmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Każdy plaster posmarować tą mieszaniną. Obłożyć liśćmi laurowymi, odstawić na godzinę do lodówki.
W keksówce położyć na dnie kawałki bawełnianego sznurka. Układać na nim plastry schłodzonej karkówki, przekładane cebulami, pokrojonymi w talarki. Ostatnią warstwą ma być mięso. Sznurek ściśle związać, poobcinać zwisające końcówki.
Związane mięso przełożyć do brytfanki z pokrywką. Podlać piwem, obsypać zielem angielskim, piec w temp. 170°C przez ok. 2 godziny, podlewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia do sosu dodać keczup. Podawać na ciepło lub zimno.Źródło: Twoje Imperium