Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek w piwie"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 793
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 793
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
ok. 180 minut.
Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Musztardę zmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Każdy plaster posmarować tą mieszaniną. Obłożyć liśćmi laurowymi, odstawić na godzinę do lodówki.
W keksówce położyć na dnie kawałki bawełnianego sznurka. Układać na nim plastry schłodzonej karkówki, przekładane cebulami, pokrojonymi w talarki. Ostatnią warstwą ma być mięso. Sznurek ściśle związać, poobcinać zwisające końcówki.
Związane mięso przełożyć do brytfanki z pokrywką. Podlać piwem, obsypać zielem angielskim, piec w temp. 170°C przez ok. 2 godziny, podlewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia do sosu dodać keczup. Podawać na ciepło lub zimno.Źródło: Twoje Imperium