Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kołduny litewskie"
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2173
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 830
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2173
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 830
Składniki
Polędwicę oczyść i drobniutko posiekaj, baraninę zmiel. Cebulę obierz i posiekaj. Przelej wrzącą wodą, osącz. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż cebulę i dodaj ją do mięsa. Masę dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z majerankiem i bulionem. Wyrabiaj tak długo, aż będzie jednolita i elastyczna (ugniatając, a nie mieszając).
na ciasto zagnieć dokładnie i rozwałkuj. Wykrój szklanką małe kółka. Pośrodku każdego kółka ułóż małą porcję farszu.
Przygotowane pierożki mocno sklejaj, a potem partiami gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmij cedzakiem i osącz.
Podawaj zanurzone w rosole lub z cebulką i boczkiem (pamiętaj, że każdy pierożek je się na raz, a nie kroi, jak zwykłe pierogi).Źródło: Tele Tydzień