Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlet drobiowy inaczej"
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 25
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 163
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 29
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 25
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 163
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 29
Składniki
35 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok.2,30 zł • Przepis na 2 porcje
<strong>Katarzyna Sycik z Konina</strong>
Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję na pół i rozbijam. Oprószam solą i pieprzem. Pomidora, paprykę i ogórki kroję w kostkę i mieszam w misce.
Kotlety obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę je na oleju z obu stron na rumiano i przekładam na talerz. Plastry sera obtaczam najpierw w jajku, a potem w bułce i także smażę na oleju z obu stron na rumiano.
Kotlety smaruję sosem z majonezu i koncentratu, wykładam na nie usmażony ser, a na to sałatkę z pomidora, ogórka i papryki.Źródło: Kobieta i życie