Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe to w wielu polskich domach, klasyczny niedzielny obiad. Każdy z nas ma na nie swój ulubiony sposób i przepis. Dzisiaj chce Was zachęcić do zrobienia ich w nieco inny, mniej tradycyjny sposób, a mianowicie do zamarynowania ich w piwie. Podczas smażenia alkohol z piwa wyparowuje, wiec spokojnie możecie podać je dzieciom. Piwo fantastycznie marynuje mięso i pozostawia w nim swój charakterystyczny posmak. Do ich zrobienia użyjcie swojego ulubionego piwa, to Wam to danie ma smakować.
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 42
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 526
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 211
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 327
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 90
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 42
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 526
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 211
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 327
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 90
Składniki
Do miski przełożyć pokrojoną w półtalarki cebulę i zetrzeć do niej czosnek. Dodać szałwię, piwo i całość dobrze wymieszać. Do miski z marynatą włożyć kotlety. Miskę przykryć i odstawić do lodówki na noc lub na minimum dwie godziny.
Zamarynowane kotlety wyjąć z lodówki i z marynaty. Osuszyć je papierowym ręcznikiem. Dobrze rozbić tłuczkiem z obu stron i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Następnie kotlety zapanierować w jajku i bułce i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Kotlety podawać z ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Smacznego!