Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe to w wielu polskich domach, klasyczny niedzielny obiad. Każdy z nas ma na nie swój ulubiony sposób i przepis. Dzisiaj chce Was zachęcić do zrobienia ich w nieco inny, mniej tradycyjny sposób, a mianowicie do zamarynowania ich w piwie. Podczas smażenia alkohol z piwa wyparowuje, wiec spokojnie możecie podać je dzieciom. Piwo fantastycznie marynuje mięso i pozostawia w nim swój charakterystyczny posmak. Do ich zrobienia użyjcie swojego ulubionego piwa, to Wam to danie ma smakować.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5406
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 418
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5406
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 418
Składniki
Do miski przełożyć pokrojoną w półtalarki cebulę i zetrzeć do niej czosnek. Dodać szałwię, piwo i całość dobrze wymieszać. Do miski z marynatą włożyć kotlety. Miskę przykryć i odstawić do lodówki na noc lub na minimum dwie godziny.
Zamarynowane kotlety wyjąć z lodówki i z marynaty. Osuszyć je papierowym ręcznikiem. Dobrze rozbić tłuczkiem z obu stron i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Następnie kotlety zapanierować w jajku i bułce i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Kotlety podawać z ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Smacznego!