Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z kapustą"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 339
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1469
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 600
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1278
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 339
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1469
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 600
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1278
Składniki
Do miski wbij trzy całe jajka, rozkłóć je widelcem. Następnie dodaj przesianą mąkę, mleko, łyżeczkę drobnego cukru oraz sporą szczyptę soli. zmiksuj mikserem ustawionym na najwyższe obroty lub rozmieszaj trzepaczką na gładkie ciasto.
Gotowe ciasto odstaw na kilka minut, aby zgęstniało i nabrało konsystencji gęstej śmietany. Rozgrzej patelnię. Smaruj ją odrobiną oleju i partiami smaż złociste naleśniki.
Białą kapustę oczyść z wierzchnich liści, opłucz, osusz, a następnie drobno posiekaj. Sparz ją na sicie i odstaw do ocieknięcia. Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju.
Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj posiekaną kapustę oraz mięso mielone. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś ok. 20 minut.
Na połowie każdego naleśnika rozsmaruj przygotowany farsz. Składaj naleśniki, tworząc trójkąty. Gotowe pakieciki odsmaż przed podaniem na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju lub masła.Źródło: Świat kobiety