Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z kapustą"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Do miski wbij trzy całe jajka, rozkłóć je widelcem. Następnie dodaj przesianą mąkę, mleko, łyżeczkę drobnego cukru oraz sporą szczyptę soli. zmiksuj mikserem ustawionym na najwyższe obroty lub rozmieszaj trzepaczką na gładkie ciasto.
Gotowe ciasto odstaw na kilka minut, aby zgęstniało i nabrało konsystencji gęstej śmietany. Rozgrzej patelnię. Smaruj ją odrobiną oleju i partiami smaż złociste naleśniki.
Białą kapustę oczyść z wierzchnich liści, opłucz, osusz, a następnie drobno posiekaj. Sparz ją na sicie i odstaw do ocieknięcia. Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju.
Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj posiekaną kapustę oraz mięso mielone. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś ok. 20 minut.
Na połowie każdego naleśnika rozsmaruj przygotowany farsz. Składaj naleśniki, tworząc trójkąty. Gotowe pakieciki odsmaż przed podaniem na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju lub masła.Źródło: Świat kobiety