Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśnikowa wieża po bolońsku"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
ajka, mąkę, mleko, szczyptę soli wymieszać na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut.
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso, smażyć ok. 5 minut, mieszając. Dodać koncentrat, pomidory z puszki i wodę, doprowadzić do wrzenia, po czym dusić na małym ogniu 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Na dużej patelni rozgrzać olej, z ciasta usmażyć 4 naleśniki, trzymać je w cieple.
Zbudować wieżę, przekładając gorące naleśniki farszem i plasterkami szynki. Na wierzchu ułożyć „kwiat” z szynki i farszu. Udekorować natką pietruszki.
Danie najlepiej smakuje bardzo gorące. Gdyby ostygło, można je wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika i zaraz podawać.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium