Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3189
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1248
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2011
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3189
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1248
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2011
Składniki
Panga: filety opłukać osuszyć skropic sokiem z cytryny posypać solą oraz pieprzem, odstawić na 30 min do lodówki. W misce rozetrzeć na pastę tartą bułkę, posiekaną zieleninę starte na tarce pieczarki parmezan oraz masło wbić jajkododać śmietanę i wymieszać na jednolita mase. filety posmarować masą, ułożyć na natuszczonej blaszce i przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec przez 30 min. Pod koniec pieczenia filety odkryć, aby wierzch się przyrumienił. Warzywa na jarzynkę obraći pokroić na zapałkę. Na patelni rozgrzać oliwę.Posypać solą i pieprzem i ziołami, smażyć aż warzywa będą miękkie doprawić czosnkiem oraz keczupem wszystko wymieszać i poddusić. Upieczone filety ułożyć na talerzu razem z jarzynką. Smacznego!!!