Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń cielęca ze szparagami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100007
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100007
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Mięso natnij wzdłuż tak, by rozłożyć je jak książkę. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj folią i odstaw na kwadrans.
Marchewki obierz, cebulę i czosnek posiekaj. Obrane szparagi pokrój na kawałki.
Na maśle zeszklij cebulkę z czosnkiem. Dodaj szparagi i marchewki. Smaż 3 minuty.
Rozłóż farsz na mięsie. Zwiń roladę, zepnij wykałaczkami i oprósz mąką.
W brytfannie rozgrzej olej i obsmaż mięso. Polej je stopionym masłem i piecz około 40 minut w 180°C. W trakcie polewaj winem i wodą.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax