Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń cielęca ze szparagami"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 440
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 168
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 440
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 168
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Mięso natnij wzdłuż tak, by rozłożyć je jak książkę. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj folią i odstaw na kwadrans.
Marchewki obierz, cebulę i czosnek posiekaj. Obrane szparagi pokrój na kawałki.
Na maśle zeszklij cebulkę z czosnkiem. Dodaj szparagi i marchewki. Smaż 3 minuty.
Rozłóż farsz na mięsie. Zwiń roladę, zepnij wykałaczkami i oprósz mąką.
W brytfannie rozgrzej olej i obsmaż mięso. Polej je stopionym masłem i piecz około 40 minut w 180°C. W trakcie polewaj winem i wodą.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax