Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone polędwiczki z fasolką"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 107
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 697
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Oliwę wymieszaj ze słodką papryką, solą i pieprzem, posmaruj marynatą cały kawałek mięsa, odstaw na noc. Fasolkę ugotuj. Bekon i szalotki pokrój, podsmaż. Na tym samym tłuszczu obsmaż mięso.
W naczyniu ułóż mięso, bekon, szalotki. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Pokrój je. Wymieszaj sosu, polej, nim mięso. Potrawę podawaj z fasolką.
CZAS: około 1,5 godziny
Mięso będzie smaczne, jeśli je zamarynujesz. Może to być marynata z warzywami. Warzywa korzenne pokrój, zalej szklanka wody, gotuj 30 minut. Dodaj ziele angielskie, listek laurowy, goździk, szczyptę imbiru. zagotuj. Wystudź, zalej mięso, odstaw na kilka dni w lodówce.Źródło: Dobry Tydzień