Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone polędwiczki z fasolką"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423099
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423099
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Składniki
Oliwę wymieszaj ze słodką papryką, solą i pieprzem, posmaruj marynatą cały kawałek mięsa, odstaw na noc. Fasolkę ugotuj. Bekon i szalotki pokrój, podsmaż. Na tym samym tłuszczu obsmaż mięso.
W naczyniu ułóż mięso, bekon, szalotki. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Pokrój je. Wymieszaj sosu, polej, nim mięso. Potrawę podawaj z fasolką.
CZAS: około 1,5 godziny
Mięso będzie smaczne, jeśli je zamarynujesz. Może to być marynata z warzywami. Warzywa korzenne pokrój, zalej szklanka wody, gotuj 30 minut. Dodaj ziele angielskie, listek laurowy, goździk, szczyptę imbiru. zagotuj. Wystudź, zalej mięso, odstaw na kilka dni w lodówce.Źródło: Dobry Tydzień