Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone polędwiczki z fasolką"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Oliwę wymieszaj ze słodką papryką, solą i pieprzem, posmaruj marynatą cały kawałek mięsa, odstaw na noc. Fasolkę ugotuj. Bekon i szalotki pokrój, podsmaż. Na tym samym tłuszczu obsmaż mięso.
W naczyniu ułóż mięso, bekon, szalotki. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Pokrój je. Wymieszaj sosu, polej, nim mięso. Potrawę podawaj z fasolką.
CZAS: około 1,5 godziny
Mięso będzie smaczne, jeśli je zamarynujesz. Może to być marynata z warzywami. Warzywa korzenne pokrój, zalej szklanka wody, gotuj 30 minut. Dodaj ziele angielskie, listek laurowy, goździk, szczyptę imbiru. zagotuj. Wystudź, zalej mięso, odstaw na kilka dni w lodówce.Źródło: Dobry Tydzień