Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z malinami i białą czekoladą"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8765
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 86
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8765
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 86
Składniki
Mąkę przesiej z solą na stolnicę lub bezpośrednio na stół. Zrób wgłębienie i wbij jajko. Zacznij zagniatać ciasto, powoli wlewając cienkim strumieniem ciepłą wodę lub mleko.
Zagniataj, aż powstanie jednolita, gładka masa. Ciasto ma być elastyczne i plastyczne. Przykryj je ściereczką i odstaw na 30 minut. Potem podziel je na 2 części i cienko rozwałkuj.
Czekoladę drobniutko posiekaj. Maliny opłucz, osusz, posyp cukrem i szczyptą cynamonu. Połącz z czekoladą. Wykrój z ciasta okrągłe placuszki. Na środek nałóż farsz i zlep boki.
Pierogi wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę. Gotuj ok. 4 minut od wypłynięcia. Osącz, polej sokiem, oprósz cynamonem i cukrem waniliowym. Udekoruj malinami i listkami melisy.Źródło: Naj