Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z malinami i białą czekoladą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11322
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1211
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11860
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1782
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11322
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1211
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11860
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1782
Składniki
Mąkę przesiej z solą na stolnicę lub bezpośrednio na stół. Zrób wgłębienie i wbij jajko. Zacznij zagniatać ciasto, powoli wlewając cienkim strumieniem ciepłą wodę lub mleko.
Zagniataj, aż powstanie jednolita, gładka masa. Ciasto ma być elastyczne i plastyczne. Przykryj je ściereczką i odstaw na 30 minut. Potem podziel je na 2 części i cienko rozwałkuj.
Czekoladę drobniutko posiekaj. Maliny opłucz, osusz, posyp cukrem i szczyptą cynamonu. Połącz z czekoladą. Wykrój z ciasta okrągłe placuszki. Na środek nałóż farsz i zlep boki.
Pierogi wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę. Gotuj ok. 4 minut od wypłynięcia. Osącz, polej sokiem, oprósz cynamonem i cukrem waniliowym. Udekoruj malinami i listkami melisy.Źródło: Naj