Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś indyka w sosie serowym"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4780
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4780
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 6 części i każdą owijamy paskiem wędzonego boczku. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy piersi z boczkiem, aby się podrumieniły. Pod koniec doprawiamy solą i przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podsmażone piersi przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy 45 minut w 180oC.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy rózgową trzepaczką. Wlewamy bulion warzywny i śmietanę, doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy musztardę, serek śmietankowy, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi, solą, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.
Gotowy sos serowy przekładamy do mięsa 25 minut przed końcem pieczenia i zapiekamy.
Mięso podajemy na stół w żaroodpornym naczyniu i posypujemy posiekaną natką pietruszki.Źródło: Rewia