Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś indyka w sosie serowym"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 6 części i każdą owijamy paskiem wędzonego boczku. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy piersi z boczkiem, aby się podrumieniły. Pod koniec doprawiamy solą i przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podsmażone piersi przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy 45 minut w 180oC.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy rózgową trzepaczką. Wlewamy bulion warzywny i śmietanę, doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy musztardę, serek śmietankowy, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi, solą, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.
Gotowy sos serowy przekładamy do mięsa 25 minut przed końcem pieczenia i zapiekamy.
Mięso podajemy na stół w żaroodpornym naczyniu i posypujemy posiekaną natką pietruszki.Źródło: Rewia