Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś indyka w sosie serowym"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 6 części i każdą owijamy paskiem wędzonego boczku. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy piersi z boczkiem, aby się podrumieniły. Pod koniec doprawiamy solą i przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podsmażone piersi przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy 45 minut w 180oC.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy rózgową trzepaczką. Wlewamy bulion warzywny i śmietanę, doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy musztardę, serek śmietankowy, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi, solą, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.
Gotowy sos serowy przekładamy do mięsa 25 minut przed końcem pieczenia i zapiekamy.
Mięso podajemy na stół w żaroodpornym naczyniu i posypujemy posiekaną natką pietruszki.Źródło: Rewia