Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre i szybkie danie dla miłośników makaronu
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Krewetki podsmażamy na oliwie i połowie masła, przyprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy na talerz. Cukinię myjemy, wydrążamy środek z pestkami a pozostałość kroimy na talarki i wrzucamy na patelnie na której smażyły się krewetki. Przyprawiamy solą i pieprzem, gdy cukinia będzie al dente wyjmujemy i dokładamy do krewetek. Na patelnie ze smażenia wlewamy koniak i odparowujemy. Wlewamy śmietanę, dodajemy szafran dokładnie mieszamy. Gotujemy na średnim ogniu około 5 min. W między czasie przygotowujemy makaron według opisu na opakowaniu. Do śmietany dodajemy krewetki z cukinią, natkę pietruszki i chwilę dusimy na małym ogniu. Dodajemy ugotowany makaron, całość mieszamy i po ok. 2 minutach podajemy.