Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre i szybkie danie dla miłośników makaronu
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 156
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 221
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9266
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 156
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 221
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9266
Składniki
Krewetki podsmażamy na oliwie i połowie masła, przyprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy na talerz. Cukinię myjemy, wydrążamy środek z pestkami a pozostałość kroimy na talarki i wrzucamy na patelnie na której smażyły się krewetki. Przyprawiamy solą i pieprzem, gdy cukinia będzie al dente wyjmujemy i dokładamy do krewetek. Na patelnie ze smażenia wlewamy koniak i odparowujemy. Wlewamy śmietanę, dodajemy szafran dokładnie mieszamy. Gotujemy na średnim ogniu około 5 min. W między czasie przygotowujemy makaron według opisu na opakowaniu. Do śmietany dodajemy krewetki z cukinią, natkę pietruszki i chwilę dusimy na małym ogniu. Dodajemy ugotowany makaron, całość mieszamy i po ok. 2 minutach podajemy.