Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre i szybkie danie dla miłośników makaronu
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13467
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 595
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2816
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13467
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 595
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2816
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Krewetki podsmażamy na oliwie i połowie masła, przyprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy na talerz. Cukinię myjemy, wydrążamy środek z pestkami a pozostałość kroimy na talarki i wrzucamy na patelnie na której smażyły się krewetki. Przyprawiamy solą i pieprzem, gdy cukinia będzie al dente wyjmujemy i dokładamy do krewetek. Na patelnie ze smażenia wlewamy koniak i odparowujemy. Wlewamy śmietanę, dodajemy szafran dokładnie mieszamy. Gotujemy na średnim ogniu około 5 min. W między czasie przygotowujemy makaron według opisu na opakowaniu. Do śmietany dodajemy krewetki z cukinią, natkę pietruszki i chwilę dusimy na małym ogniu. Dodajemy ugotowany makaron, całość mieszamy i po ok. 2 minutach podajemy.