Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z kaszy manny z bananem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Kaszę zalej mlekiem, dobrze wymieszaj, a potem odstaw na 30 minut. Banana obierz ze skóry i dokładnie rozgnieć widelcem.
Żółtka rozetrzyj z cukrem, dodaj rozgniecionego banana, wlej kaszę z mlekiem, wymieszaj. Z białek ubij pianę, powoli połącz ją z całością. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodaj odrobinę mąki. Pozostałe banany pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką wykładaj na nią ciasto uformowane w placek, a następnie smaż go na złoty kolor z obu stron.
Usmażone placuszki zdejmij z patelni, a potem układaj na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kiedy będą już gotowe, wyłóż je na talerzyki, a później posypuj płatkami migdałów i układaj na wierzchu plastry banana.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień