Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z kaszy manny z bananem"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 931
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Kaszę zalej mlekiem, dobrze wymieszaj, a potem odstaw na 30 minut. Banana obierz ze skóry i dokładnie rozgnieć widelcem.
Żółtka rozetrzyj z cukrem, dodaj rozgniecionego banana, wlej kaszę z mlekiem, wymieszaj. Z białek ubij pianę, powoli połącz ją z całością. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodaj odrobinę mąki. Pozostałe banany pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką wykładaj na nią ciasto uformowane w placek, a następnie smaż go na złoty kolor z obu stron.
Usmażone placuszki zdejmij z patelni, a potem układaj na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kiedy będą już gotowe, wyłóż je na talerzyki, a później posypuj płatkami migdałów i układaj na wierzchu plastry banana.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień