Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z kaszy manny z bananem"
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 153
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 103
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 53
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 153
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 103
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 53
Składniki
Kaszę zalej mlekiem, dobrze wymieszaj, a potem odstaw na 30 minut. Banana obierz ze skóry i dokładnie rozgnieć widelcem.
Żółtka rozetrzyj z cukrem, dodaj rozgniecionego banana, wlej kaszę z mlekiem, wymieszaj. Z białek ubij pianę, powoli połącz ją z całością. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodaj odrobinę mąki. Pozostałe banany pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką wykładaj na nią ciasto uformowane w placek, a następnie smaż go na złoty kolor z obu stron.
Usmażone placuszki zdejmij z patelni, a potem układaj na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kiedy będą już gotowe, wyłóż je na talerzyki, a później posypuj płatkami migdałów i układaj na wierzchu plastry banana.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień