Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z kaszy manny z bananem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Kaszę zalej mlekiem, dobrze wymieszaj, a potem odstaw na 30 minut. Banana obierz ze skóry i dokładnie rozgnieć widelcem.
Żółtka rozetrzyj z cukrem, dodaj rozgniecionego banana, wlej kaszę z mlekiem, wymieszaj. Z białek ubij pianę, powoli połącz ją z całością. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodaj odrobinę mąki. Pozostałe banany pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką wykładaj na nią ciasto uformowane w placek, a następnie smaż go na złoty kolor z obu stron.
Usmażone placuszki zdejmij z patelni, a potem układaj na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kiedy będą już gotowe, wyłóż je na talerzyki, a później posypuj płatkami migdałów i układaj na wierzchu plastry banana.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień