Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podudzia duszone w pomidorach"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 68
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 366
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1630
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 68
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 366
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1630
Składniki
ok. 30 minut
Podudzia kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę (ewentualnie zmiażdżyć – z odrobiną soli – ostrzem noża). Rozmaryn opłukać, osuszyć, oderwać igiełki od gałązek i posiekać je.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso. Usmażyć je na rumiano, często obracając. Podudzia posypać posiekanym rozmarynem. Dołożyć pokrojone w kawałki pomidory oraz czosnek. Zmniejszyć płomień, dusić około 20 minut.
Ryż ugotować na sypko w lekko posolonej wodzie. Plastry ananasa osączyć z zalewy (zalewę zachować), pokroić na kawałeczki i dołożyć do mięsa duszącego się w pomidorach. Gotować razem jeszcze około 5 minut. Dolać trochę zalewy ananasowej. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz curry. Podawać od razu z ugotowanym na sypko ryżem.Źródło: Życie na gorąco