Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rarytas drobiowy w cytrusach"
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 34
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 83
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 34
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 83
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj i osusz. Ocet wymieszaj z miodem i czosnkiem. Podgrzej, zdejmij z ognia. Przygotowaną marynatą posmaruj kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce.
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, wytnij fileciki miąższu. Cebulki obierz, pokrój w piórka. Rozgrzej 2 łyżki masła, wrzuć dynię, duś, aż lekko zmięknie. Dodaj cynamon i gałkę, dołóż pomarańczę i szalotki. Przemieszaj, ew. podlej sokiem i duś 5-7 minut. Przełóż do żaroodpornego naczynia i trzymaj w cieple.
Rozgrzej 2 łyżki masła. Mięso obtocz w orzechach i wrzuć na masło. Smaż, aż kurczak się zrumieni. Zmniejsz ogień, podlej odrobiną soku, dołóż dynię z dodatkami i duś 20 minut. Pamiętaj o mieszaniu, bo słodkawy sok może się przypalić! Przed podaniem mięso pokrój w plastry.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Dania główne
Kulki mięsa z masłem
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 7
Ryż z kurczakiem
Dzisiaj tak na szybki obiad ryż z kurczakiem, proste , smaczne danie .
Odsłon: 48