Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający rosołek nie tylko na niedzielny obiad:)
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 11
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 175
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 345
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3929
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 11
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 175
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 345
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3929
Składniki
Mięso wołowe z żeberkami zalewamy wodą, gotujemy. Po zagotowaniu wrzucamy obrane warzywa, przyprawiamy. Po pół godzinnym gotowaniu wrzucamy mięso drobiowe. Gotujemy wszystko do miękkości. Ilości mięsa podaję przybliżone. Jedni lubią bardziej mięsny inni mniej. Ja sama robię różnie, czasem robię bez żeberek, czasem zamiast mięsa z kurczaka daję mięso z indyka albo z kury. Każdy ma swoje własne upodobania. Ja lubię warzywa z rosołu, dlatego ja osobiście daję takie ilości. Wiadomo, te ilości są także przybliżone, w zależności od ilości mięsa.