Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający rosołek nie tylko na niedzielny obiad:)
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12308
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12308
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 819
Składniki
Mięso wołowe z żeberkami zalewamy wodą, gotujemy. Po zagotowaniu wrzucamy obrane warzywa, przyprawiamy. Po pół godzinnym gotowaniu wrzucamy mięso drobiowe. Gotujemy wszystko do miękkości. Ilości mięsa podaję przybliżone. Jedni lubią bardziej mięsny inni mniej. Ja sama robię różnie, czasem robię bez żeberek, czasem zamiast mięsa z kurczaka daję mięso z indyka albo z kury. Każdy ma swoje własne upodobania. Ja lubię warzywa z rosołu, dlatego ja osobiście daję takie ilości. Wiadomo, te ilości są także przybliżone, w zależności od ilości mięsa.