Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest dość syte, więc polecam podawać je jako danie główne na ciepło lub na zimno.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Piersi z kurczaka należy pokroić w kwadraty średniej wielkości. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, bardzo mocno doprawić przyprawą (kurczak musi przybrać pod koniec smażenia kolor czerono-brązowy). Do przezroczystego naczynia (najlepiej w formie kwadratu lub prostokąta) wsypać warstwami pokrojony (wydrylowany) ogórek zielony, pomidory (wydrylowane), ser feta (pokrojony w kostkę), podsmażonego kurczaka (ciepły lub zimny).wszystko polać sosem czosnkowym. Pod żadnym pozorem nie mieszać!!!Pomidory i ogórki można doprawić do smaku solą czosnkową. SOS: do jogurtu naturalnego należy wrzucić uprzednio przeciśnięty czosnek, dokładnie wymieszać, pozostawić na 30 minut w lodówce.