Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest dość syte, więc polecam podawać je jako danie główne na ciepło lub na zimno.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
Piersi z kurczaka należy pokroić w kwadraty średniej wielkości. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, bardzo mocno doprawić przyprawą (kurczak musi przybrać pod koniec smażenia kolor czerono-brązowy). Do przezroczystego naczynia (najlepiej w formie kwadratu lub prostokąta) wsypać warstwami pokrojony (wydrylowany) ogórek zielony, pomidory (wydrylowane), ser feta (pokrojony w kostkę), podsmażonego kurczaka (ciepły lub zimny).wszystko polać sosem czosnkowym. Pod żadnym pozorem nie mieszać!!!Pomidory i ogórki można doprawić do smaku solą czosnkową. SOS: do jogurtu naturalnego należy wrzucić uprzednio przeciśnięty czosnek, dokładnie wymieszać, pozostawić na 30 minut w lodówce.