Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, szybkie i expresowe w przygotowaniu!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 760
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1398
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 760
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1398
Składniki
Filet z kurczaka wypłukać, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Następnie do pokrojonego kurczaka dodać 1/2 torebeczki przyprawy do gyrosa i olej. Wymieszać, wstawić do lodówki.
Filecik przechodzi przyprawą, a my kroimy na niewielkie kawałki: paprykę, w grube plastry pieczarki ( jeśli mamy małe pieczarki wystarczy każdą przekroić na pół), oraz boczek. Następnie nabijamy kolejno wszystkie składniki naszego szaszłyka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 min. Można przygotować szaszłyki na grillu.Smacznego