Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szczupak gotowany"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4254
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4254
Składniki
Szczupaka oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić, natrzeć czosnkiem i pozostawić na noc. Zrobić wywar z marchewki, pietruszki i połowy selera. Dodać pokrojoną rybę na specjalnej podkładce lub zawiniętą w gazę. Gotować 10 minut.
Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce i podsmażyć z niewielką ilością masła. Doprawić i dodać do smaku białego wina. Borowiki udusić na maśle wraz z cebulką i doprawić. Szczupaka podawać na półmisku z ciepłą jarzyną, grzybami i gęstym sosem borowikowym.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień