Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szczupak gotowany"
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253718
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253718
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Szczupaka oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić, natrzeć czosnkiem i pozostawić na noc. Zrobić wywar z marchewki, pietruszki i połowy selera. Dodać pokrojoną rybę na specjalnej podkładce lub zawiniętą w gazę. Gotować 10 minut.
Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce i podsmażyć z niewielką ilością masła. Doprawić i dodać do smaku białego wina. Borowiki udusić na maśle wraz z cebulką i doprawić. Szczupaka podawać na półmisku z ciepłą jarzyną, grzybami i gęstym sosem borowikowym.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień