Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szczupak gotowany"
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 121
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 131
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 135
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 27
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 25
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 121
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 131
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 135
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 27
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 25
Składniki
Szczupaka oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić, natrzeć czosnkiem i pozostawić na noc. Zrobić wywar z marchewki, pietruszki i połowy selera. Dodać pokrojoną rybę na specjalnej podkładce lub zawiniętą w gazę. Gotować 10 minut.
Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce i podsmażyć z niewielką ilością masła. Doprawić i dodać do smaku białego wina. Borowiki udusić na maśle wraz z cebulką i doprawić. Szczupaka podawać na półmisku z ciepłą jarzyną, grzybami i gęstym sosem borowikowym.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień