Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka wieprzowa

Wątróbka wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 72

Sprawdzony przepis na "Wątróbka wieprzowa"

Składniki

  • 40 dag wątróbki wieprzowej
  • jabłko ze skórką
  • cebula l pół szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju l łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • pół szklanki bulionu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wątróbka wieprzowa

Przygotowanie

  1. Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na noc do lodówki. Następnie wyjmij ją, odsącz z mleka i podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odłóż na talerz. Na patelnię wrzuć pokrojoną w grubsze plasterki cebulę i zeszklij.

  2. Ponownie wrzuć wątróbkę i wlej bulion. Całość dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem około 10 minut. W tym czasie umyj i osusz jabłko. Przekrój na pół i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do wątróbki. Patelnię przykryj i duś wszystko razem jeszcze 5 minut. Podawaj z ziemniaczanym piure.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń