Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiejska pizza z ogórkami kiszonymi"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Drożdże namocz i rozpuść w 1/4 szklanki ciepłej wody z cukrem oraz łyżką mleka. Odstaw na godzinę w ciepłe miejsce i poczekaj, aż podrosną. Po tym czasie dodaj pozostałe ciasta do rozczynu i dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto, a następnie je rozwałkuj i rozłóż na blaszce do pizzy.
Około 2-3 łyżki przecieru pomidorowego dopraw odrobiną soli, pieprzu i cukru. Posmaruj sosem blat pizzy.
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę oraz drobno pokrojoną szynkę i kiełbasę.
Rozłóż na cieście razem z pociętymi w kosteczkę ogórkami kiszonymi. Całość obficie posyp startym żółtym serem.
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Wstaw pizzę na środkową półkę z grzaniem góra-dół i piecz około 15-20 minut.Źródło: Kurier TV