Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiejska pizza z ogórkami kiszonymi"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 85
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 85
Składniki
Drożdże namocz i rozpuść w 1/4 szklanki ciepłej wody z cukrem oraz łyżką mleka. Odstaw na godzinę w ciepłe miejsce i poczekaj, aż podrosną. Po tym czasie dodaj pozostałe ciasta do rozczynu i dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto, a następnie je rozwałkuj i rozłóż na blaszce do pizzy.
Około 2-3 łyżki przecieru pomidorowego dopraw odrobiną soli, pieprzu i cukru. Posmaruj sosem blat pizzy.
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę oraz drobno pokrojoną szynkę i kiełbasę.
Rozłóż na cieście razem z pociętymi w kosteczkę ogórkami kiszonymi. Całość obficie posyp startym żółtym serem.
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Wstaw pizzę na środkową półkę z grzaniem góra-dół i piecz około 15-20 minut.Źródło: Kurier TV