Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiejska pizza z ogórkami kiszonymi"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Składniki
Drożdże namocz i rozpuść w 1/4 szklanki ciepłej wody z cukrem oraz łyżką mleka. Odstaw na godzinę w ciepłe miejsce i poczekaj, aż podrosną. Po tym czasie dodaj pozostałe ciasta do rozczynu i dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto, a następnie je rozwałkuj i rozłóż na blaszce do pizzy.
Około 2-3 łyżki przecieru pomidorowego dopraw odrobiną soli, pieprzu i cukru. Posmaruj sosem blat pizzy.
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę oraz drobno pokrojoną szynkę i kiełbasę.
Rozłóż na cieście razem z pociętymi w kosteczkę ogórkami kiszonymi. Całość obficie posyp startym żółtym serem.
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Wstaw pizzę na środkową półkę z grzaniem góra-dół i piecz około 15-20 minut.Źródło: Kurier TV