Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoski rarytas z kurczakiem i zapiekanym pomidorem"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1302
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1302
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Fasolkę obierz i umyj pod bieżącą wodą. Zagotuj wodę z odrobiną cukru i soli. Wrzuć fasolkę. Gotuj ok. 5 minut, aż fasolka zmięknie. Odcedź, przelej zimną wodą i pokrój w kawałki. Mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z łyżką oleju, oregano i bazylią. Dopraw solą i pieprzem.
Paprykę i pomidory pokrój w paseczki, dynię i czosnek – w kawałki. Mięso podsmażaj około 5 minut na oleju, dodaj pokrojone warzywa. Po 3 minutach wlej sok pomidorowy, przykryj i duś, aż mięso zmięknie. Zamieszaj. Dodaj kukurydzę i fasolkę.
Podlej wodą lub bulionem i gotuj 5 minut. Podawaj z pomidorem na gorąco (patrz niżej) i spaghetti.
Zapiekany pomidor: Ze średnio dojrzałego pomidora zetnij czubek i wydrąż go. Miąższ wymieszaj z kukurydzą, pokruszoną fetą i śmietaną. Zapiekaj przez 15 minut.Źródło: Naj