Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe wykonanie a jakie smaczne!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym (miksować do "białości")
Wlać olej i wymieszać.
Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dalej ubijać mikserem , aż powstaną " bąbelki".
Wlać sok z cytryny i lekko wymieszać łyżką. Można dodać według uznania rodzynki lub owoce kandyzowane.
Wylać do wcześniej przygotowanej formy( może być foremka jak na babkę, sprawdza się świetnie foremka do keksa).
Piec ok. 45 min na złocisty kolor.
Lekko ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!