Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja biszkoptu
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 104
Pyszne kruche ciasto upieczone ze śliwkami. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 3050
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 119
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 104
Pyszne kruche ciasto upieczone ze śliwkami. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 3050
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 119
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 180 st. C. i pieczemy przez 35-40 minut. Po tym czasie wyciągamy i upuszczamy z wysokości ok. 50 cm np. na dywanik. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)