Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały puszysty biszkopt, który nigdy nie upada, a krem przepyszny.Warto spróbować.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23115
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23115
Składniki
Jajka oddzielamy od żółtek, ubijamy białko na sztywną pianę, dodajemy cukier do białka i jeszcze przez chwile ubijamy.
Ubijamy żółtka, dodajemy do ubitej piany, i na koniec mąkę.
Wszystko delikatnie mieszamy łyżką do jednolitej masy.
Blaszkę wykładamy pergaminem.
Pieczemy w temperaturze 180, około 35-40 minut.