Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, szczególnie na upały.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 316
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 814
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 316
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 814
Składniki
Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, a następnie rozpuścić w 1/2 szklanki gorącego mleka. Odstawić do przestygnięcia. Brzoskwinie wyjąć z puszki i zmiksować z połową syropu. Do pozostałego zimnego mleka dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i zmiksowany mus brzoskwiniowy. Połączyć z wystudzoną żelatyną. Tortownicę wyłożyć ciasteczkami, przykryć je tężejącą masą, wstawić do lodówki na 20 minut. Galaretki przyrządzić jak na opakowaniu, ale z połową wody. Brzoskwinie z drugiej puszki ułożyć na wierzchu i zalać tężejącą galaretką.