Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, szczególnie na upały.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415242
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2512
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415242
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2512
Składniki
Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, a następnie rozpuścić w 1/2 szklanki gorącego mleka. Odstawić do przestygnięcia. Brzoskwinie wyjąć z puszki i zmiksować z połową syropu. Do pozostałego zimnego mleka dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i zmiksowany mus brzoskwiniowy. Połączyć z wystudzoną żelatyną. Tortownicę wyłożyć ciasteczkami, przykryć je tężejącą masą, wstawić do lodówki na 20 minut. Galaretki przyrządzić jak na opakowaniu, ale z połową wody. Brzoskwinie z drugiej puszki ułożyć na wierzchu i zalać tężejącą galaretką.