Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3589
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3589
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Składniki
BISZKOPT 8 białek ubić na sztywno z 1 i 1/4 szkl cukru, powoli dodawać żółtka (8), potem mąkę (1szkl), kakao i połowę proszku do pieczenia. Upiec biszkopt (ok pół gdziny) i przekroić na pół. CIASTO KOKOSOWE 5 białek ubić z cukrem (1 szkl), dodać wiórki i pozostały proszek, wymieszać. Upiec na pergaminie wysmarowanym tłuszczem (inaczej się przyklei). Piec 30 min MASA Mleko, 3/4 szkl cukru, budyń, cukier waniliowy, 5 żółtek zmiksować i ugotować budyń. Utrzeć margarynę z kawą, dodawać po jednej łyżce wystudzony budyń cały czas miksując lub ucierając ręcznie Układać warstwami 1/2 biszkoptu - 1/2masy - ciasto kokosowe - pozostała masa - 1/2 biszkoptu - polewa