Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne
pyszne ciasto, lekkie, niezbyt słodkie, zachęcam :)
Odsłon: 1589
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 493
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 493
Składniki
BISZKOPT 8 białek ubić na sztywno z 1 i 1/4 szkl cukru, powoli dodawać żółtka (8), potem mąkę (1szkl), kakao i połowę proszku do pieczenia. Upiec biszkopt (ok pół gdziny) i przekroić na pół. CIASTO KOKOSOWE 5 białek ubić z cukrem (1 szkl), dodać wiórki i pozostały proszek, wymieszać. Upiec na pergaminie wysmarowanym tłuszczem (inaczej się przyklei). Piec 30 min MASA Mleko, 3/4 szkl cukru, budyń, cukier waniliowy, 5 żółtek zmiksować i ugotować budyń. Utrzeć margarynę z kawą, dodawać po jednej łyżce wystudzony budyń cały czas miksując lub ucierając ręcznie Układać warstwami 1/2 biszkoptu - 1/2masy - ciasto kokosowe - pozostała masa - 1/2 biszkoptu - polewa
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 13
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 113