Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 1355
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 62
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 299
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 1355
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 62
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 299
Składniki
BISZKOPT 8 białek ubić na sztywno z 1 i 1/4 szkl cukru, powoli dodawać żółtka (8), potem mąkę (1szkl), kakao i połowę proszku do pieczenia. Upiec biszkopt (ok pół gdziny) i przekroić na pół. CIASTO KOKOSOWE 5 białek ubić z cukrem (1 szkl), dodać wiórki i pozostały proszek, wymieszać. Upiec na pergaminie wysmarowanym tłuszczem (inaczej się przyklei). Piec 30 min MASA Mleko, 3/4 szkl cukru, budyń, cukier waniliowy, 5 żółtek zmiksować i ugotować budyń. Utrzeć margarynę z kawą, dodawać po jednej łyżce wystudzony budyń cały czas miksując lub ucierając ręcznie Układać warstwami 1/2 biszkoptu - 1/2masy - ciasto kokosowe - pozostała masa - 1/2 biszkoptu - polewa