Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1415
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1415
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
BISZKOPT 8 białek ubić na sztywno z 1 i 1/4 szkl cukru, powoli dodawać żółtka (8), potem mąkę (1szkl), kakao i połowę proszku do pieczenia. Upiec biszkopt (ok pół gdziny) i przekroić na pół. CIASTO KOKOSOWE 5 białek ubić z cukrem (1 szkl), dodać wiórki i pozostały proszek, wymieszać. Upiec na pergaminie wysmarowanym tłuszczem (inaczej się przyklei). Piec 30 min MASA Mleko, 3/4 szkl cukru, budyń, cukier waniliowy, 5 żółtek zmiksować i ugotować budyń. Utrzeć margarynę z kawą, dodawać po jednej łyżce wystudzony budyń cały czas miksując lub ucierając ręcznie Układać warstwami 1/2 biszkoptu - 1/2masy - ciasto kokosowe - pozostała masa - 1/2 biszkoptu - polewa