Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 71
Dodano: 27.02.2008
Odsłon: 16535
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do automatu wlej wodę na to mąkę.Na mąke wsyp pozostałe składniki.Ustaw program 1-szy i włącz automat.Czas pieczenia 3-3,5 godziny(zależy to od rodz.automatu).Automat sam miesza ,grzeje,czeka aż ciasto wyrośnie i upiecze. Automat piszczy wtedy można dodać nasiona np.słonecznik,dynię itp.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

basga 14 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja zamiast wody często daję ...żurek z butelki,maślankę lub piwo.0 Kto głosował? | Odpowiedz

lech2010 14 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Kupiłem urządzenie do wypieku Zelmera, chleb wychodzi poprawny, nie ma żadnych wad, oprócz jednej: bardziej przypomina w smaku suche ciasto (np. drożdżowe) niż elastyczny i lekko gumowaty normalny chleb, jak na przykład chleb baltonowski. O jakiejkolwiek trwałości mowy nie ma, jest suchy jak pieprz. Czy ktoś mógłby napisać jak otrzymać taki „normalny” chleb, na przykład taki jak baltonowski ?3 Kto głosował? | Odpowiedz