Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj. Następnie ugotować budyń i gdy przestygnie dodać kostkę masła. Rozetrzeć na puch, wyłożyć na biszkopt. Na to poukładać beze i można całość polać krówką. Podaję przepis na mój biszkopt: ubić pianę z 6 jaj, następnie dodać 1 szklankę cukru, ucierać i dodać żółtka do utartej masy jajecznej dodać 1 szklankę mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Rozkręcić i dodać pianę z 6 jaj. Następnie wylać na blachę. Ja używam do tego biszkoptu blaszki o wymiarach 40-25. Zawsze piekę tylko taki biszkopt bo jest naprawdę dobry i zawsze wychodzi. Piec 30 minut w 155 stopniach.