Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 882
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3123
Polecam.
Odsłon: 1929
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 882
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3123
Polecam.
Odsłon: 1929
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj. Następnie ugotować budyń i gdy przestygnie dodać kostkę masła. Rozetrzeć na puch, wyłożyć na biszkopt. Na to poukładać beze i można całość polać krówką. Podaję przepis na mój biszkopt: ubić pianę z 6 jaj, następnie dodać 1 szklankę cukru, ucierać i dodać żółtka do utartej masy jajecznej dodać 1 szklankę mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Rozkręcić i dodać pianę z 6 jaj. Następnie wylać na blachę. Ja używam do tego biszkoptu blaszki o wymiarach 40-25. Zawsze piekę tylko taki biszkopt bo jest naprawdę dobry i zawsze wychodzi. Piec 30 minut w 155 stopniach.