Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 154
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 282
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 50
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 11
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 154
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 282
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 50
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 11
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj. Następnie ugotować budyń i gdy przestygnie dodać kostkę masła. Rozetrzeć na puch, wyłożyć na biszkopt. Na to poukładać beze i można całość polać krówką. Podaję przepis na mój biszkopt: ubić pianę z 6 jaj, następnie dodać 1 szklankę cukru, ucierać i dodać żółtka do utartej masy jajecznej dodać 1 szklankę mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Rozkręcić i dodać pianę z 6 jaj. Następnie wylać na blachę. Ja używam do tego biszkoptu blaszki o wymiarach 40-25. Zawsze piekę tylko taki biszkopt bo jest naprawdę dobry i zawsze wychodzi. Piec 30 minut w 155 stopniach.