Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione i jedyne pomimo tak wielu już wyprobowannych. Prawdziwie czekoladowe, wilgotne, i do tego smak wisni i alkoholu ;)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Składniki
Jajka rozdzielic Maslo i czekolade rozpuscic w garczku lub mikrofalowce Zoltka ubic z cukrem na puszysta mase. Do masy zoltkowej dodac make, migdaly i proszek do pieczenia wymieszac i dodac roztopione maslo z czekoladami i wymieszac. Dodac śmietanę tez wymieszac. Bialka ubic na sztywno i sztywna piane z bialek wymieszac delikatnie lopatką. Do ciasta dodac odcedzone z alkoholu wisnie obtoczone w mące - wymieszac. Wylac na 26 cm foremke piec w tem 180-200 stopni piec do max 50 - 60 min na termoobiegu polac polewa czekoladowa. Należy sprawdzac patyczkiem - musi byc suchy.