Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2
Dodano: 16.08.2010
Odsłon: 3145
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka rozdzielic Maslo i czekolade rozpuscic w garczku lub mikrofalowce Zoltka ubic z cukrem na puszysta mase. Do masy zoltkowej dodac make, migdaly i proszek do pieczenia wymieszac i dodac roztopione maslo z czekoladami i wymieszac. Dodac śmietanę tez wymieszac. Bialka ubic na sztywno i sztywna piane z bialek wymieszac delikatnie lopatką. Do ciasta dodac odcedzone z alkoholu wisnie obtoczone w mące - wymieszac. Wylac na 26 cm foremke piec w tem 180-200 stopni piec do max 50 - 60 min na termoobiegu polac polewa czekoladowa. Należy sprawdzac patyczkiem - musi byc suchy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

irma 24 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki za wyjaśnienie. Przepis do ulubionych i będzie wypróbowany.0 Kto głosował? | Odpowiedz

SeanF 17 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
3g czyli min 3 godziny . Niestety wpis zostal uciety i pozostalo samo g.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 16 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wiśnie, alkohol i czekolada to świetne połączenie smakowe. Nie wiem tylko o co chodzi w '...w alkoholu tak z 3 g".0 Kto głosował? | Odpowiedz