Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 114
Dodano: 20.06.2013
Odsłon: 20910
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Podgrzać mleko, wlać do naczynia, następnie wkruszyć drożdże, dodać jajka, cukier i cukier waniliowy, oraz olej. Wszystko energicznie wymiesza. Wsypać mąkę i zostawić na 3 godziny pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Po tym czasie wszystko mieszamy.
Dużą blachę smarujemy masłem lub margaryną. Ciasto wykładamy na blachę. Zostawiamy na ok. 15 min. do wyrośnięcia. Na ciasto wykładamy pokrojone jabłka z cynamonem. Posypujemy kruszonką.
Piec ok. 40 min. w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)