Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo...Nadaje się na różne iprezki i nie tylko.Jet wyśmienite polecam ;)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4182
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 239
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4182
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 239
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 746
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać szczyptę soli, cukier, miksować jeszcze 5 minut. Dodać żółtka, wsypać przesiane budynie, mąkę i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać delikatnie łyżką. Jagody obtoczyć w mące ziemniaczanej i wrzucić do ciasta, wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto, piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (przed końcem pieczenia sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto się upiekło - patyczek musi być suchy). Po upieczeniu biszkopt ostudzić, a następnie przekroić na pół. Masło lub margarynę zmiksować z cukrem pudrem, dodać sok z jagód (ja zblenderowałam kompot z jagód i dałam do margaryny), dokładnie połączyć tak żeby sok z margaryną się dokładnie połączył. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, ostudzić. Biszkopt naponczować np. ciepłą wodą wymieszaną z sokiem jagodowym, szczególnie boki ciasta, można wymieszać też np. wodę z cytryną, cukrem i spirytusem. Na pierwszy biszkopt wyłożyć 2/3 kremu, wyrównać, przykryć drugim biszkoptem. Wierzch posmarować resztą kremu, ułożyć jagody na cieście. Jagody zalać tężejącą się galaretką, włożyć do lodówki lub do chłodnego miejsca na całą noc. Smacznego!