Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste w przygotowaniu i tanie
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25X25cm). Pieczemy ok 30 min. w 18'C aż się zarumieni.
Wyjmujemy upieczone ciasto i wykałaczką nakłuwamy robiąc dziurki- po to by truskawki puściły sok i nasączyły ciasto.Na ciepłe ciasto układamy truskawki. Białka ubijamy z cukrem na sztywno i wykładamy bezę na truskawki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 10-15 min. w 170'C. (tak by beza się zarumieniła).