Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe w wykonaniu
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2067
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38631
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1349
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2067
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38631
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1349
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.
Jedną szklanką mleka zagotować. W drugiej szklance mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną, żółtka i wlać do gotującego się mleka. Ugotować i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, dalej ucierając dodawać ostudzony budyń ( czyli to co gotowalismy NIE DODAWAC PRAWDZIWEGO BUDYNIU Z TOREBKI). Gotowy krem budyniowy wyłożyć na ostudzonym biszkopcie.
Wiórki kokosowe zrumienic na masle (najlepiej na patelni duzej) Ostudzic i połozyc na krem
smacznego