Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe w wykonaniu
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1012
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2183
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4198
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1012
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2183
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4198
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.
Jedną szklanką mleka zagotować. W drugiej szklance mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną, żółtka i wlać do gotującego się mleka. Ugotować i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, dalej ucierając dodawać ostudzony budyń ( czyli to co gotowalismy NIE DODAWAC PRAWDZIWEGO BUDYNIU Z TOREBKI). Gotowy krem budyniowy wyłożyć na ostudzonym biszkopcie.
Wiórki kokosowe zrumienic na masle (najlepiej na patelni duzej) Ostudzic i połozyc na krem
smacznego