Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe w wykonaniu
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.
Jedną szklanką mleka zagotować. W drugiej szklance mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną, żółtka i wlać do gotującego się mleka. Ugotować i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, dalej ucierając dodawać ostudzony budyń ( czyli to co gotowalismy NIE DODAWAC PRAWDZIWEGO BUDYNIU Z TOREBKI). Gotowy krem budyniowy wyłożyć na ostudzonym biszkopcie.
Wiórki kokosowe zrumienic na masle (najlepiej na patelni duzej) Ostudzic i połozyc na krem
smacznego