Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienite na lato
Miękki tłuszcz utrzeć z cukrem pudrem (i ew. cukrem waniliowym). Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy maślanej na zmianę z żółtkami i mlekiem (po 1 łyżce na raz) ciągle ucierając. Ciasto powinno być dosyć gęste. Połowę wyłożyć do tortownicy (o średnicy ok. 26 cm) i piec wstępnie 20-25 minut w temp. 180 st.C. Około 5 minut przed końcem pieczenia ubić białka z odrobiną soli. Stopniowo dodawać cukier , wciąż ubijając , aż piana będzie sztywna. Kiedy cukier się rozpuści , dodać przesianą mąkę ziemniaczaną. Na koniec wlać ocet winny (sok cytrynowy) i delikatnie wymieszać.
Na gorące podpieczone ciasto wyłożyć maliny , a na wierzchu rozsmarować pianę. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 20-25 minut.
Serniki to chyba najchętniej jadane ciasta, przynajmniej w naszym domu. Robię...
Odsłon: 5413
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 1188
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników...
Odsłon: 335
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosy...
Odsłon: 104
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 1188
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników...
Odsłon: 335
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosy...
Odsłon: 104
Składniki
Miękki tłuszcz utrzeć z cukrem pudrem (i ew. cukrem waniliowym). Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy maślanej na zmianę z żółtkami i mlekiem (po 1 łyżce na raz) ciągle ucierając. Ciasto powinno być dosyć gęste. Połowę wyłożyć do tortownicy (o średnicy ok. 26 cm) i piec wstępnie 20-25 minut w temp. 180 st.C. Około 5 minut przed końcem pieczenia ubić białka z odrobiną soli. Stopniowo dodawać cukier , wciąż ubijając , aż piana będzie sztywna. Kiedy cukier się rozpuści , dodać przesianą mąkę ziemniaczaną. Na koniec wlać ocet winny (sok cytrynowy) i delikatnie wymieszać. Na gorące podpieczone ciasto wyłożyć maliny , a na wierzchu rozsmarować pianę. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 20-25 minut.
Przepisy Desery
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
Desery
Ciasto bananowa kawka
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 19
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Pyszne, amerykańskie ciasteczka Cookies z kawałkami czekolady, które przygotu...
Odsłon: 27