Desery Przepis na:
Cielaczek

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 62
Dodano: 10.07.2010
Odsłon: 2024
Składniki
- Ciasto ciemne
- cukier, 3/4 szklanki
- margaryna (do ciemnej masy), 1/4 kostki
- woda, 7 łyżek
- cukier waniliowy (do ciemnej masy), 1 saszetka
- kakao, 3 łyżki
- po ostudzeniu dodać:
- mąka, 1 szklanka
- proszek do pieczenia, 1 łyżka
- żółtka (do ciemnej masy), 3
- białka (do ciemnej masy), 3
- masa serowa
- Ser biały, 1/2 kg
- cukier - puder, 3/4 szklanki
- cukier waniliowy (do masy serowej), 1 saszetka
- budyń śmietankowy lub lub waniliowy, 1
- margaryna (do masy serowej), 1/2
- żółtka (do masy serowej), 3
- białka (do masy serowej), 3
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
CIASTO CIEMNE. Ubić białka. Reczte składników włożyć do rondla i gotować aż do powstania cieczy. Połączyć białka z cieczą.
-
MASA SEROWA. Margaryn rozpuścić. Ser zmielić. Wszystko połączyć.
-
Wlać ciemną masę na blachę. Potem kłaść łyżką masę serową.
-
Piec w temperaturze ok. 175 stopni - 45 minut.
Komentarze do przepisu (0)