Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z tych szybkich....
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Rozpuścić czekoladę z masłem. Wystudzić. Ubić jajka z cukrem. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, oraz mleko, olej i rozpuszczoną czekoladę. Mieszać przez chwilkę do połączenia wszystkich składników. Nagrzać piekarnik do 170st.C. Do formy na babeczki włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 3/4 wysokości. Nie przejmujcie się, że pochlapaliście formę i blat kuchenny......:) Pieczemy ok. 20- 25 min.....do słynnego suchego patyczka:) Babeczki wyciągnąć z formy i pozwolić im ostygnąć. Z własnego doświadczenia wiem, że w tym czasie dziwnym trafem 3 babeczki znikną na 100% :)
Bardzo miękkie masło ubić do białości. Stopniowo dodawać cukier puder. Gdy stwierdzicie, że krem jest za gęsty...dodać łyżkę mleka. Na końcu kilka kropel ekstraktu waniliowego, ilość uzależniona od Waszego gustu. Gotowy krem przełożyć do szprycy i dać się ponieść fantazji przy dekorowaniu. :)