Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowe ciasto dla prawdziwych smakoszy czekolady.
Czekoladę wraz z masłem dać do metalowej miski lub niedużego naczynia i rozpuścić w kąpieli wodnej. W między czasie przesypać orzechy włoskie i rozgnieść (można także pokroić lecz nie bardzo drobno, choć traci się trochę czasu :) ). Kiedy czekolada z masłem się rozpuści należy odstawić ją do wystygnięcia.
Do dużego garnka lub miski dodać cukier i jajka. Ubić.Dodawać masę czkoladową, mąkę, szczyptę soli ciągle mieszając. Dodać orzeczhy włoskie. Wszystko razem dokładnie wymieszać
Wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Jeżeli chcesz, może to być wysoka i podłużna foremkę, wtedy brownies beda wyższe lub też na szerszą i niższa. Według uznania kucharza :)
Piec w piekarniku nagrzanym do 175-180stC przez 40-50 min.
Brownies beda na zewnatrz ładnie wypieczone, jednakże w środku będą mokrawe, można powiedzieć że nawet lepkie, co jest w tym cieście zamierzone :) Takie mają być, nie bójcie się, że to np zakalec, ja tak miałam na poczatku, gdy zrobiłam je pierwszy raz. Są bardzo dobre :) Do kawy na pewno pasuja!
Smacznego :)
Cocolate crinkles to tradycyjne ciasteczka pieczone w Wielkiej Brytanii, USA...
Odsłon: 270
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19144
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1514
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 334
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 203
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19144
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1514
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 334
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 203
Składniki
Czekoladę wraz z masłem dać do metalowej miski lub niedużego naczynia i rozpuścić w kąpieli wodnej. W między czasie przesypać orzechy włoskie i rozgnieść (można także pokroić lecz nie bardzo drobno, choć traci się trochę czasu :) ). Kiedy czekolada z masłem się rozpuści należy odstawić ją do wystygnięcia.
Do dużego garnka lub miski dodać cukier i jajka. Ubić.Dodawać masę czkoladową, mąkę, szczyptę soli ciągle mieszając. Dodać orzeczhy włoskie. Wszystko razem dokładnie wymieszać
Wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Jeżeli chcesz, może to być wysoka i podłużna foremkę, wtedy brownies beda wyższe lub też na szerszą i niższa. Według uznania kucharza :)
Piec w piekarniku nagrzanym do 175-180stC przez 40-50 min.
Brownies beda na zewnatrz ładnie wypieczone, jednakże w środku będą mokrawe, można powiedzieć że nawet lepkie, co jest w tym cieście zamierzone :) Takie mają być, nie bójcie się, że to np zakalec, ja tak miałam na poczatku, gdy zrobiłam je pierwszy raz. Są bardzo dobre :) Do kawy na pewno pasuja!
Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Brownie rabarbarowe
Jedni się nim zachwycają, inni omijają z daleka. Dla fanów rabarbaru.
Odsłon: 25
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Mieszanka słodkiego i kwaśnego - delikatne, puszyste migdałowe ciasto, słodko...
Odsłon: 35