Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis mało pracy duży efekt a deser pochłaniany przez domowników błyskawicznie
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22360
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14018
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4364
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43351
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22360
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14018
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4364
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43351
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Składniki
spód z kruszonki mąkę cukier i starte na tarce masło wyrabiam w misce ręką do uzyskania okruchów i wstawiam na 5-10 min do zamrażarki, po tym czasie kruszę ciasto na blasze do tary (wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym tłuszczem) aby szczelnie zakryło cały spód powstanie ok 1,5 cm spód. Wstawiam do pieca 180 stopni ok 20-25min. żelatyna w max pół szklanki gorącej wody rozpuszczam 2 łyżki żelatyny zostawiam do ostygnięcia krem blenduję truskawki dodając do nich ok 2 łyżek cukru pudru ( im więcej tym słodszy krem) w osobnym naczyniu ubijam śmietankę słodką dodając do niej śmietan fix , po ubiciu dodaję opakowanie serka mascarpone (250 g) a po uzyskaniu gładkiej masy zblendowane truskawki a na końcu chłodną żelatynę
na chłodny spód wylewam krem i posypuję startą na drobnych oczkach czekoladą odstawiam do lodówki do schłodzenia i ściągnięcia kremu. krem nie jest ciężki a spód z kruszonki bardzo chrupiący. smacznego!