Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis mało pracy duży efekt a deser pochłaniany przez domowników błyskawicznie
spód z kruszonki
mąkę cukier i starte na tarce masło wyrabiam w misce ręką do uzyskania okruchów i wstawiam na 5-10 min do zamrażarki, po tym czasie kruszę ciasto na blasze do tary (wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym tłuszczem) aby szczelnie zakryło cały spód powstanie ok 1,5 cm spód. Wstawiam do pieca 180 stopni ok 20-25min.
żelatyna
w max pół szklanki gorącej wody rozpuszczam 2 łyżki żelatyny zostawiam do ostygnięcia
krem
blenduję truskawki dodając do nich ok 2 łyżek cukru pudru ( im więcej tym słodszy krem) w osobnym naczyniu ubijam śmietankę słodką dodając do niej śmietan fix , po ubiciu dodaję opakowanie serka mascarpone (250 g) a po uzyskaniu gładkiej masy zblendowane truskawki a na końcu chłodną żelatynę
na chłodny spód wylewam krem i posypuję startą na drobnych oczkach czekoladą odstawiam do lodówki do schłodzenia i ściągnięcia kremu.
krem nie jest ciężki a spód z kruszonki bardzo chrupiący.
smacznego!
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 716
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4396
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 41
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 716
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4396
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 41
Składniki
spód z kruszonki mąkę cukier i starte na tarce masło wyrabiam w misce ręką do uzyskania okruchów i wstawiam na 5-10 min do zamrażarki, po tym czasie kruszę ciasto na blasze do tary (wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym tłuszczem) aby szczelnie zakryło cały spód powstanie ok 1,5 cm spód. Wstawiam do pieca 180 stopni ok 20-25min. żelatyna w max pół szklanki gorącej wody rozpuszczam 2 łyżki żelatyny zostawiam do ostygnięcia krem blenduję truskawki dodając do nich ok 2 łyżek cukru pudru ( im więcej tym słodszy krem) w osobnym naczyniu ubijam śmietankę słodką dodając do niej śmietan fix , po ubiciu dodaję opakowanie serka mascarpone (250 g) a po uzyskaniu gładkiej masy zblendowane truskawki a na końcu chłodną żelatynę
na chłodny spód wylewam krem i posypuję startą na drobnych oczkach czekoladą odstawiam do lodówki do schłodzenia i ściągnięcia kremu. krem nie jest ciężki a spód z kruszonki bardzo chrupiący. smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Desery
Świąteczny torcik makowy
Desery
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Desery
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
takie typowo letnie ciasto
Odsłon: 1
Świąteczny torcik makowy
Przedstawiam przepis na świąteczny torcik makowy, który co roku gości na nasz...
Odsłon: 5