Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis mało pracy duży efekt a deser pochłaniany przez domowników błyskawicznie
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Składniki
spód z kruszonki mąkę cukier i starte na tarce masło wyrabiam w misce ręką do uzyskania okruchów i wstawiam na 5-10 min do zamrażarki, po tym czasie kruszę ciasto na blasze do tary (wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym tłuszczem) aby szczelnie zakryło cały spód powstanie ok 1,5 cm spód. Wstawiam do pieca 180 stopni ok 20-25min. żelatyna w max pół szklanki gorącej wody rozpuszczam 2 łyżki żelatyny zostawiam do ostygnięcia krem blenduję truskawki dodając do nich ok 2 łyżek cukru pudru ( im więcej tym słodszy krem) w osobnym naczyniu ubijam śmietankę słodką dodając do niej śmietan fix , po ubiciu dodaję opakowanie serka mascarpone (250 g) a po uzyskaniu gładkiej masy zblendowane truskawki a na końcu chłodną żelatynę
na chłodny spód wylewam krem i posypuję startą na drobnych oczkach czekoladą odstawiam do lodówki do schłodzenia i ściągnięcia kremu. krem nie jest ciężki a spód z kruszonki bardzo chrupiący. smacznego!