Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli wanilii, delikatny, puszysty krem, pyszny deser
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Mleko gotujemy, dodajemy śmietankę, cukry, masło. W odrobinie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, dodajemy do gotującego się mleka. Przez cały proces gotowania mieszamy mleko energicznie trzepaczką. Dodajemy żółtko, czekamy aż krem lekko zgęstnieje. Do pucharków wkładamy ulubione owoce, najlepiej z kompotu. Zamiast owoców można do kremu dodać wiórki czekoladowe (tartą czekoladę), wtedy gdy już krem zupełnie wystygnie. Na owoce wylewamy krem i gotowe. Smacznego deseru:).