Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli wanilii, delikatny, puszysty krem, pyszny deser
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3317
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3317
Składniki
Mleko gotujemy, dodajemy śmietankę, cukry, masło. W odrobinie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, dodajemy do gotującego się mleka. Przez cały proces gotowania mieszamy mleko energicznie trzepaczką. Dodajemy żółtko, czekamy aż krem lekko zgęstnieje. Do pucharków wkładamy ulubione owoce, najlepiej z kompotu. Zamiast owoców można do kremu dodać wiórki czekoladowe (tartą czekoladę), wtedy gdy już krem zupełnie wystygnie. Na owoce wylewamy krem i gotowe. Smacznego deseru:).