Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli wanilii, delikatny, puszysty krem, pyszny deser
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 947
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 947
Składniki
Mleko gotujemy, dodajemy śmietankę, cukry, masło. W odrobinie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, dodajemy do gotującego się mleka. Przez cały proces gotowania mieszamy mleko energicznie trzepaczką. Dodajemy żółtko, czekamy aż krem lekko zgęstnieje. Do pucharków wkładamy ulubione owoce, najlepiej z kompotu. Zamiast owoców można do kremu dodać wiórki czekoladowe (tartą czekoladę), wtedy gdy już krem zupełnie wystygnie. Na owoce wylewamy krem i gotowe. Smacznego deseru:).