Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe węzełki"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2508
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1896
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1644
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2508
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1896
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1644
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Mleko wymieszaj z drożdżami. Wlej do mąki. Dodaj cukier, masło i jajko. Zagnieć gładkie elastyczne ciasto. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Potem ponownie zagnieć.
Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj cienkie wałeczki. Potnij je na części, uformuj z nich małe węzełki. Smaż je w głębokim tłuszczu na złoto. Osącz. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj