Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe węzełki"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5251
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5251
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Mleko wymieszaj z drożdżami. Wlej do mąki. Dodaj cukier, masło i jajko. Zagnieć gładkie elastyczne ciasto. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Potem ponownie zagnieć.
Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj cienkie wałeczki. Potnij je na części, uformuj z nich małe węzełki. Smaż je w głębokim tłuszczu na złoto. Osącz. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj