Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Galaretke rozpuścić w w szklance wody.Odmrożone truskawki zmiksować blenderem na mus.Wystudzoną galaretkę wlać do zmiksowanych truskawek.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,oraz cukrem waniliowym,pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilosci wody.
Każdy placek nasączyć ponczem zrobionym z przegotowanej wody cukru i cytryny.Na każdy placek nakładać warstwę śmietanki,na śmietankę warstwę truskawek.Czynność powtarzać.Można dodać zamiast jednej warstwy truskawek konfiturę truskawkową.
Cały torcik wysmarować resztą masy śmietanowej,boki obsypać kokosem.Udekorować według uznania owocami,perełkami cukierniczymi,zrobić rozetki przy pomocy rękawa cukierniczego i odpowiedniej końcówki w kształcie gwiazdy.
Niestety nie zrobiłam zdjęcia w przekroju,ponieważ zrobiłam tort dla kogoś na jutrzejszą imprezę;)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

anulka12 11 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
wypróbowałam przepis, ale nie wyszedł mi mus z truskawek. Był bardzo lejący i nie mogłam zużyć całości. Połowa została w misce. Co zrobiłam nie tak?1 Kto głosował? | Odpowiedz

tolerancja 16 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Tort cudeńko odemnie bardzo duża 5 z plusem i oczywiscie ląduje w ulubionych .Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 16 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Jak zwykle śliczny i smakowity.Masz talent do słodkości.Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz