Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 136
Dodano: 30.11.2018
Odsłon: 2032
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Dynie pokroić na ćwiartki, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku 180 stopni przez godzinę, następnie usunąć pestki, obrać ze skórki i zmiksować na aksamitną masę w blenderze
W misce ubić śmietanę kremówkę, cukier puder wraz mascarpone na puszystą masę (wszystkie składniki muszą być schłodzone)
Dodać puree z dyni oraz cynamon i wymieszać na niskich obrotach aż wszystkie składniki się połączą
Zaparzyć mocną kawę i posłodzić do smaku, można dodać Amaretto
Biszkopty moczyć w kawie i układać na dnie pucharków, przykryć kremem i tak układać warstwami, kończąc masą kremową
Wierzch posypać kakao
Włożyć do lodówki na minimum 3-4 godziny aby deser się schłodził
Podawać schłodzone
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

bozka44 30 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Ooo, Maczanko, pyszne takie maczane biszkopciki, a szczegolnie w Amaretto :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz