Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 220
Dodano: 29.08.2010
Odsłon: 16002
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wcześniej upieczony, ciemny biszkopt nasączamy ponczem.
Mleko gotujemy z cukrami (powstaje jakby rzadki lukier). Po ostudzeniu łączymy go z mlekiem w proszku.
Ucieramy masło, następnie dodajemy do niego masę z mleka i nadal wykręcamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Herbatniki i biszkopty namaczamy przez chwilę w odrobinie wody( może być z dodatkiem alkoholu); czekoladę kroimy na małe kawałeczki.
Na biszkopt wykładamy masę, następnie kruszymy na nią herbatniki, biszkopty, posypujemy czekoladą. Na koniec, całość polewamy na przemian polewą czekoladową i lukrem. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

montagnarde 30 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za miłe komentarze- mam nadzieję, że wszystkim będzie smakował :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 29 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Świetny jest ten Twój " dziwak "wyobrażam sobie jak musi wybornie smakować -)1 Kto głosował? | Odpowiedz

megs 29 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
smakowo wyglada ten Twoj dziwak...1 Kto głosował? | Odpowiedz