Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane cukinie"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 106
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 106
Składniki
Cukinie umyj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Szynkę pokrój w grubsze plastry, a następnie w drobną kostkę. Ser typu feta osącz z zalewy. Pokrój na kawałki lub rozdrobnij widelcem.
Strąki kolorowych papryk opłucz, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Wymieszaj w misce z rozdrobnionym serem oraz pokrojoną szynką.
Do przygotowanych składników dodaj kwaśną śmietanę, 2 łyżki posiekanych ziół oraz przecier pomidorowy. Farsz wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cukinie przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Wydrąż część miąższu, posiekaj go i dodaj do farszu. Napełnij cukiniowe łódeczki. Ułóż na blasze, skrop olejem. Piecz około 20 minut w temp. 190 st.Źródło: Świat kobiety